T. +31 3O 261 34 18

Herplaatsen torentje Slachthuis Amsterdamsestraatweg 283 te Utrecht

torentje 2 Small

Na een onderhandse aanbesteding heeft Bouwbedrijf Van den Engel in mei 2015 van de gemeente Utrecht de opdracht gekregen voor het herplaatsen van een klokkentoren. Deze klokkentoren komt van het Koelhuis van het voormalig Openbaar Slachthuis en wordt nu geplaatst op het wijkbureau Noordwest aan de Amsterdamsestraatweg 283.
Het Openbaar Slachthuis uit 1900 stond aan de Amsterdamsestraatweg (nu de Plantage) in Utrecht. Na fincanciele problemen is het 1989, op de drie poortgebouwen na, gesloopt. De op het Koelhuis aanwezige klokkentoren heeft na de sloop een aantal jaar in opslag gestaan en wordt dus nu herplaatst op het middelste gebouw, het voormalig administratiegebouw.
Na de voorbereidingen onder, op en aan het dak en het uiteindelijke herplaatsen van de toren, zal er door de Koninklijke Eijsbouts een aantal klokken in het torentje worden aangebracht.

Start realisatie 9 appartementen

 Naamloos Small

Na een gegunde aanbesteding eind 2014, heeft Bouwbedrijf Van den Engel op 8 januari 2015 het contract getekend met Lekstedewonen uit Vianen voor de realisatie van totaal 9 appartementen aan de Langendijk/Badhuisstraat te Vianen. Wij hebben inmiddels een start gemaakt met het slopen van de huidige bebouwing en het realiseren van de 9 appartementen in twee gebouwen. Aan de Langendijk: 5 appartementen achter de te restaureren gevel, welke niet gesloopt wordt. En aan de Badhuisstraat: 4 appartementen (zelfde perceel, maar aan de achterzijde). Verantwoordelijk voor de architectuur is Verlaan en Bouwstra architecten uit Vianen.

Bouwvak 2014

Wij zijn gesloten van maandag 4 augustus tot en met vrijdag 22 augustus 2014 in verband met de bouwvak.

Succesvolle bouwcampagne voor de gemeenteraads- verkiezingen

De Bouwsector en de gemeenteraadsverkiezingen.

Register to read more...

Erkend bouwbedrijf

 • Bouwend Nederland
 • Vereniging Eigen Huis
   
   
   
 • GIW
   
   
 • VROM
   
 • NVB