Start restauratie 5 panden opdrachtgever Stadsherstel Amsterdam


Volg de restauratie Foeliedwarststraat 42, 44, 50 en 52 en de Rapenburg 93 te Amsterdam.
 

"Vijf panden, klaar voor de sloop, rafelig, verkrot en scheef, kocht Stadsherstel in 2014 van Woonstichting De Key. Op het nippertje gered van de sloop konden plannen worden gemaakt voor hun toekomst. Grote en kleinere plannen passeerden de revue. Op de start van de restauratie van project Foeliedwarsstraat/Rapenburg, panden uit begin 20e eeuw, is lang geanticipeerd.

 

Eerste bouwvergadering 

Aan de formicatafel op de eerste etage van de bouwkeet zitten de mannen en de vrouw die dit project van begin tot einde dragen. De vrouw, Ruth van der Puijl, is de projectleider van Stadsherstel. De mannen vertegenwoordigen de bouwdirectie, constructeursbedrijf en aannemer. Aan de wanden tekeningen van oude en nieuwe situatie, ingekleurde plattegronden en andere onmisbare informatie. Het is donderdag, de dag van de wekelijkse bouwvergadering van 8 tot 9."

 

Volg de de restauratie.....  https://www.stadsherstel.nl/94/diversen/nieuws/details/starten-met-de-restauratie/?id=7107

 

 

 

 

Herplaatsen torentje Slachthuis Amsterdamsestraatweg 283 te Utrecht

torentje 2 Small

Na een onderhandse aanbesteding heeft Bouwbedrijf Van den Engel in mei 2015 van de gemeente Utrecht de opdracht gekregen voor het herplaatsen van een klokkentoren. Deze klokkentoren komt van het Koelhuis van het voormalig Openbaar Slachthuis en wordt nu geplaatst op het wijkbureau Noordwest aan de Amsterdamsestraatweg 283.
Het Openbaar Slachthuis uit 1900 stond aan de Amsterdamsestraatweg (nu de Plantage) in Utrecht. Na fincanciele problemen is het 1989, op de drie poortgebouwen na, gesloopt. De op het Koelhuis aanwezige klokkentoren heeft na de sloop een aantal jaar in opslag gestaan en wordt dus nu herplaatst op het middelste gebouw, het voormalig administratiegebouw.
Na de voorbereidingen onder, op en aan het dak en het uiteindelijke herplaatsen van de toren, zal er door de Koninklijke Eijsbouts een aantal klokken in het torentje worden aangebracht.

Erkend bouwbedrijf

 • Bouwend Nederland
 • Vereniging Eigen Huis
   
   
   
 • GIW
   
   
 • VROM
   
 • NVB